Salata ne bi trebala biti usputna stavka na meniju. Uz malo truda, za 10-ak minuta možete napraviti veliku posudu osvježavajuće salate koja može parirati kompleksnom glavnom jelu.
Sastojci u nastavku trebali bi biti dovoljni za četiri osobe. Ako salatu planirate poslužiti uz meso s roštilja, i preskočiti priloge, svakako poduplajte količinu.
Kremasta salata od krastavaca i rotkvica
Sastojci:
- 2 veliki krastavac
- 20 rotkvica
- 3 mlada luka
- 200 ml kiselog vrhnja
- sol, papar
Priprema:
- Krastavce i rotkvice dobro operite pa ih uz pomoć mandoline narežite na tanke kolutove. Mladi luk nožem narežite na tanke kolutiće.
- Pomiješajte pripremljeno povrće s kiselim vrhnjem, dobro posolite i popaprite pa stavite u hladnjak na najmanje pola sata kako bi se salata dobro ohladila i kako bi se okusi proželi.
- Po želji umiješajte i svježi vlasac ili kopar.