Pečene rotkvice prava su poslastica, jer pečenjem se otvaraju se pomalo zemljani okusi te nova tekstura ove inače hrskave namirnice. I dok većina rotkvice koristi sam za pripremu salata mi vam donosimo odličan recept, omlet s pečenim rotkvicama i sirom koji može biti trvđi naribani sir, ali i ukusn meki sir poput ricotte. Ova se kombinacija odlično slaže međusobnim okusima, a moramo priznati kako I na tanjuru izgleda impresivno. Poslužite za doručak, međuobrok ili večeru.

Omlet sa sirom i rotkvicama
Sastojci:
ZA PUNJENJE
2 žlice rastopljenog  maslaca
14 rotkvica narezanih na tanke kriške
400 g zrnatog sira
papar
2 žlice nasitno nasjeckanog peršina
ZA TIJESTO
8  jaja
sol, papar
3 do 4 žlice  kiselog vrhnja
30 g sitno naribanog  paremzana
2 žlice rastopljenog  maslaca
1 žlica ulja
svježe začinsko bilje po izboru

Priprema:
Maslac zagrijte u srednje velikoj tavi pa dodajte rotkvice. Smanjite jačinu vatre pa rotkvice polako pirjajte 4-5 minuta uz povremeno protresanje. Nakon toga ih stavite na toplo mjesto. Razdvojite 2 jaja pa 2 bjelanca stavite na stranu. Preostala jaja i žumanca stucite zajedno sa solju, paprom, vrhnjem i parmezanom. U bjelanca dodajte sol pa ih stucite u čvrsti snijeg, koji zatim umiješajte u smjesu s jajima i začinite biljem. Četvrt maslaca i ulje zagrijte u velikoj tavi, u koju zatim ulijte jedan dio tijesta. Pecite tijesto 3-4 minute s jedne strane, a zatim ga okrenite i pecite još 1-2 minute. Na isti način pripremite sve omlete. Zrnati sir pomiješajte s paprom i solju pa ga premažite po jednoj polovini omleta i pospite rotkvicama. Drugu polovicu omleta presavijte preko toga. Stavite omlete na tanjure, pospite ih preostalim rotkvicama i peršinom te poslužite.