Mnogi čine veliku pogrešku kod pripreme smjese za palačinke. Kod palačinki najvažnije je da nisu žilave i da su mogu stajati dva dana. Ono što treba da napravite je da stavite manje mlijeka - trik koji su često koristile naše bake. Ovo neke domaćice izbjegavaju, te im zbog toga smjesa za palačinke ne ispadne dobro.
U nastavku otkrijte recept za najbolje palačinke...
Sastojci:
3 šalice brašna
1 žlica šećera
1/2 žličice praška za pecivo
1 vrećica vanilin šećera
2,5 šalice gazirane vode
malo soli
ulje
Priprema:
Brašno pomiješajte s gaziranom vodom, šećerom, vanilin šećerom, praškom za pecivo i prstohvatom soli pa miješajte mikserom dok ne dobijete rijetku kašu. Dodajte jednu žlicu ulja i još malo miksajte.
Za pečenje palačinki najprikladnija je tava s teflonskim dnom. U tavu ulijte nekoliko kapi ulja, a kada se dobro zagrije, ulijte otprilike pola kutlače tekuće smjese, tek toliko da prekrije dno posude. Kada je jedna strana palačinke pečena, preokrenite je na drugu stranu. Prije pečenja svake palačinke u tavu dodajte nekoliko kapi ulja.