Sigurno često pripremate palačinke i imate svoj već dobro isproban recept, ali nikad dovoljno savjeta i trikova za mekanije, prozračnije tijesto koje se neće lijepiti za tavu i koje će biti pahuljasto i ukusno. Ovaj recept radi se s kiselim mlijekom ili jogurtom i uključuje sastojak koji ne biste očekivali, a to je soda bikarbona.
Recept za palačinke s kiselim mlijekom
Sastojci:
100 g brašna (ili ovisno koliko palačinki želite)
1 jaje
200 ml kiselog mlijeka ili jogurta
1 žlica ulja
pola žličice sode bikarbona
malo soli i šećera
Priprema:
Umutite jaje pa mu dodajte kiselo mlijeko, brašno, kiselo mlijeko, ulje, sol, šećer te izmiksajte. Sodu bikarbonu otopite u vrućoj vodi te takvu dodajte u smjesu i izmiksajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite da odstoji nekoliko minuta i možete peći palačinke na ulju ili maslacu.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice