Pohane tikvice s osvježavajućim umakom od češnjaka

Umočite hrskave zalogajčiće od tikvica u bijeli umak od češnjaka

Shutterstock

Pohane tikvice su neodoljiv zalogajčić koji vam preporučamo da poslužite uz aioli umak odčešnjaka. Trenutno najpopulanije sezonsko povrće ovog ljeta možete poslužiti kao zalogajčić, predjelo ili prilog glavno jelu. 

Sastojci:

  • 2 tikvice
  • brašno
  • sol i papar
  • 2 jaja
  • krušne mrvice

Aioli umak od češnjaka:

  • majoneza
  • češanj češnjak
  • sol i papar

Priprema:

Narežite tikvice na kriške, uzmite 3 zdjele; u jednu stavite brašno, u drugu jaja i u treću krušne mrvice. Kriške tikvica ubacujte u svaku zdjelu , prvo umočite u brašno, pa u jaja i onda u krušne mrvice. Tikvica skroz mora biti obložena pohom. 

Zagrijte tavu s uljem i svaku tikvicu pržite 3 minute ili dok ne porumeni. Stavite tikvice na papirnatu salvetu da upije višak ulja. 

U maloj posudi promiješajte majonezu, protisnut češnjak, limunov sok, sol i papar. Pomiješajte i sve skupa poslužite.