Za pripremu pite s tikvicama trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke.
Pita s tikvicama idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.
Sastojci:
5 jaja
150 g glatkog brašna
1½ žličice praška za pecivo
380 g naribane tikvice
1 glavica luka
200 g slanine
90 g naribanog sira
40 ml maslinovog ulja
Sol po ukusu
Papar po ukusu
Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.
U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.
Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. Stavite u pećnicu na 30 minuta, te izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite, piše index.hr.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice