Za pripremu pite s tikvicama trebat će vam samo 15 minuta i jedna veća posuda u kojoj ćete sjediniti sve sastojke.

Pita s tikvicama idealna je kao toplo predjelo ili lagani ručak koji se može poslužiti uz zelenu salatu, jogurt ili kiselo vrhnje.

Sastojci:

5 jaja

150 g glatkog brašna

1½ žličice praška za pecivo

380 g naribane tikvice

1 glavica luka

200 g slanine

90 g naribanog sira

40 ml maslinovog ulja

Sol po ukusu

Papar po ukusu

Pogledajte i 5 sjajnih recepata s tikvicama

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 170 stupnjeva. Luk očistite i sitno narežite, slaninu nasjeckajte na kockice, a naribanu tikvicu dobro ocijedite rukama.

U posudi srednje veličine istucite jaja, dodajte pomiješano brašno s praškom za pecivo i miješajte pjenjačom dok se sastojci ne sjedine. Umiješajte naribanu tikvicu, luk, slaninu, sir i ulje pa začinite sa soli i paprom.

Lagano namastite i obložite, papirom za pečenje, tepsiju dimenzija 30 x 20 cm te u nju izlijte smjesu. Stavite u pećnicu na 30 minuta, te izvadite, ostavite da se kratko ohladi, narežite i poslužite, piše index.hr.