Najbrža domaća salsa po tradicionalnom meksičkom receptu

Jednostavan recept za tradicionalni umak koji odlično paše kao dodatak tortiljama i nachosima

Shutterstock

Domaća salsa je umak od rajčice koji se najčešće servira kao prilog tortiljama ili čips tortiljama. Oštrog i svježeg okusa salsa će obogatiti svako jelo uz kojeg ćete ju jesti. Priprema je jako jednostavna, sve sastojke ubacite u blender i uživajte u umaku koji će vas okusom odvesti na egzotično putovanje kroz meksičku kuhinju

Sastojci:

  • 1/4 luka
  • češanj češnjaka
  • 500 g cherry rajčica
  • jalapeno ili neka druga ljuta papričica
  • žlica sjeckanog korijandera
  • 1 limun (sok i korica)
  • pola žličice soli
  • pola žličice mljevenog kumina
  • prstohvat šećera

Priprema:

U blender ubacite luk i češnjak, dobro nasjeckajte. Dodajte rajčice, jalapeno papričicu, korijander, sok od limuna i limunovu koricu, sol, kumin i šećer. Sve dobro sameljite. 

Izvor: Love & lemons