S niskim udjelom ugljikohidrata i bez glutena, ovi pizza zalogaji mogu biti odličan međuobrok ili lagana večera. Osim patlidžana, nabavite umak od rajčice i sir te iskoristite povrće koje imate u hladnjaku, poput špinata i gljiva.
Umjesto umaka od rajčice možete upotrijebiti i pesto od bosiljka. U cijelu će se priču dobro uklopiti i sušene rajčice ili cherry rajčice, masline, luk, svježe začinsko bilje te rikula.
Pizzette s patlidžanom
Sastojci:
1 veći patlidžan
maslinovo ulje
200 g šampinjona
50 g baby špinata
250 ml umaka od rajčice
300 g mozzarelle
sol, origano
Priprema:
Patlidžan operite i narežite na deblje kolutove, šampinjone narežite na tanke ploške, a pećnicu zagrijte na 220 stupnjeva. Posolite patlidžan s obje strane. Ako imate vremena, pustite da patlidžan odstoji kako bi otpustio višak vode, a zatim ga pobrišite papirnatim ručnikom. Ako nemate vremena, začinite patlidžan i prijeđite na drugi korak.
Pripremite veliki lim za pečenje te ga premažite maslinovim uljem. Posložite kolutove patlidžana u jednom sloju te njih premažite maslinovim uljem. Stavite u pećnicu na 15 do 20 minuta, dok ne omekšaju. U međuvremenu u tavu dodajte jednu žlicu maslinovog ulja i stavite na srednje jaku vatru. Ubacite narezane gljive pa ih kratko pržite, otprilike pet minuta. Umiješajte i baby špinat i pržite dok ne uvene. Začinite sa soli i paprom po ukusu.
Mozzarellu narežite na kolutove i začinite kupovni umak od rajčice po ukusu. Izvadite patlidžane iz pećnice i na svaki stavite po žlicu umaka od rajčice i šnitu mozzarelle. Pećnicu podesite na grill opciju i pecite nekoliko, sve dok se sir ne rastopi. Izvadite i na svaki komad stavite smjesu od špinata i gljiva. Poslužite odmah!