Sezona je jabuka i bila bi prava šteta da dio ne iskoristite za pripremu domaćeg čipsa. Ako se odlučite na ovaj pothvat, rezervirajte 10 minuta za pažljivo rezanje, a potom se zavalite u kauč i prepustite posao pećnici.
Naravno, vrijeme pečenja i hrskavost ovisit će o jabukama. Redovito ih provjeravajte kako ne bi zagorjele i po potrebi ih više puta okrenite. Hrskavi čips čuvajte u zatvorenoj posudi na sobnoj temperaturi do tjedan dana. U slast!
Čips od jabuke
Sastojci:
3 veće jabuke
cimet, šećer (po ukusu)
Priprema:
Dva velika lima obložite papirom za pečenje, a pećnicu zagrijte na 100 stupnjeva. Jabuke operite pa ih narežite na vrlo tanke kriške.
Rasporedite jabuke po limu, pazeći da se ne preklapaju. Pospite ih cimetom i šećerom pa prebacite u pećnicu Pecite sat vremena, okrenite ih pa pecite još sat do sat i pol. Ugasite pećnicu, ali nemojte izvaditi jabuke. Pustite ih da se suše još otprilike sat vremena kako bi bile što hrskavije.
Imajte na umu da je količina dostatna za otprilike dvije osobe, pa po potrebi poduplajte sastojke.