Jabuke je samo potrebno dobro oprati i oguliti, narezati na kriške, pomiješati sa začinima i staviti u pećnicu. I to je to!
Servirajte ih uz kuglicu sladoleda od vanilije i preljev od karamele, zavalite se u kauč i uživajte!
Pečene jabuke sa sladoledom
Sastojci:
4 velike jabuke
70 g smeđeg šećera
2 žlice limunovog soka
4 žličice mljevenog cimeta
½ žličice mljevenog muškatnog oraščića
1 žličica gustina
50 g maslaca
Priprema:
Jabuke operite, ogulite i narežite na kockice veličine dva centimetara ili tanke ploške. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva, manju posudu za pečenje premažite maslacem, a ostatak maslaca narežite na manje kockice. U zdjeli srednje veličine pomiješajte narezane jabuke, smeđi šećer, limunov sok, cimet, mljeveni muškatni oraščić i gustin. Miješajte dok jabuke u potpunosti ne budu prekrivene smjesom.
Premjestite smjesu s jabukama u posudu za pečenje pa po vrhu posipajte preostali maslac. Prekrijte folijom i pecite u pećnici 30 minuta ili dok jabuke ne omekšaju. Izvadite iz pećnice i promiješajte. Poslužite vruće jabuke sa sladoledom od vanilije i karamel preljevom. U slast!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice