Pretvorite batat u omiljenu grickalicu

Za pripremu hrskavog čipsa od batata trebat će vam batat - i samo malo strpljenja.

Shutterstock

Ako se odlučite na pripremu domaćeg čipsa od batata, slobodno se poigrajte začinima. Čili pahuljice, kajenski papar, timijan i ružmarin dobro će se uklopiti u ovu priču.

Nakon pečenja poslužite ih s jednostavnim umakom od grčkog jogurta i svježeg bilja. Naravno, poslužit će i kao prilog uz dobar komad mesa. Dobar tek!

Čips od batata

Sastojci:
2 velika batata
2 žlice maslinovog ulja
sol, papar
2 žličice začina po želji

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva i pripremite dva veća lima za pečenje te ih obložite papirom za pečenje. Operite i osušite batat. Narežite na kolutove debljine jedan centimetar. Prebacite u posudu i prelijte maslinovim ulje pa dobro promiješajte rukama. Poslažite kriške krumpira na limove, posolite i popaprite po ukusu.
Pecite dok jedna strana batata ne poprimi lijepu zlatnu boju, otprilike 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice pa pomoću špatule okrenite batat i vratite ga u pećnicu na još 10 do 15 minuta. Poslužite odmah uz omiljeni umak.