Napravite božićno drvce od tijesta za pizzu

Blagdani su razdoblje za gastro eksperimente. Ove godine obavezno isprobajte božićno drvce od tijesta za pizzu!

Shutterstock

Za izradu ovog jestivog božićnog drvca trebat će vam tijesto za pizzu, omiljeni sir, začini i malo dobre volje. Slane kuglice odličan su izbor za obiteljsko druženje u prosincu.

Kako bi uštedjeli vrijeme, slobodno kupite gotovo tijesto za pizzu. Dobar tek!

Božićno drvce od tijesta za pizzu

Sastojci:
450 g tijesta za pizzu
1 jaje
1 žlica vode
2 paketa mini mozzarelle
60 g maslaca
45 g naribanog parmezana
1 žlica svježe sjeckanog bosiljka
1 žlica svježe sjeckanog peršina
1 žlica sjeckanog ružmarina

Priprema:
Pećnicu zagrijte na 230 stupnjeva, a lim za pečenje obložite papirom za pečenje. Na pobrašnjenoj podlozi tijesto za pizzu podijelite na dva jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u duži pravokutnik. Zatim svaki pravokutnik narežite na kvadrate dimenzije 5 x 5 centimetara. Ukupno će vam trebati 33 kvadrata. Mini mozzarellu ocijedite i svaku kuglicu prepolovite. Svaku polovicu mozzarelle stavite u kvadrat i rukama oblikujte u čvrstu kuglicu, pazeći da je dobro zatvorena. Kuglice slažite jednu uz drugu u obliku božićnog drvca na papir za pečenje. Vilicom umutite jaje sa žlicom vode pa kistom premažite božićno drvce. Stavite u pećnicu na 15 do 20 minuta. U međuvremenu otopite maslac, pomiješajte ga sa začinima i naribanim parmezanom pa premažite drvce čim ga izvadite iz pećnice. Poslužite uz umak od rajčice, sira ili vrhnja.