Sve navedene sastojke ubacite u hrskavu štrucu francuskog baguettea i pripremite savršeni sendvič za posao, piknik ili brzinski obrok.
Umak od bosiljka možete napraviti unaprijed, čuvati neko vrijeme u hladnjaku i iskoristiti kad god se zaželite sendviča.
Sendvič s mozzarellom i rajčicom
Sastojci za sendvič:
1 baguette
1 žlica kreme od balzamičnog octa
1 žlica maslinovog ulja
30 g rikule
150 g mozzarelle
2 rajčice
sol papar
Sastojci za umak od bosiljka:
1 češanj češnjaka
100 g majoneze
10 g svježeg bosiljka
¼ žličica soli
papar po ukusu
Priprema:
Kruh prerežite na pola, pa svaku polovicu po dužini kako bi dobili dva veća sendviča. Rajčicu i mozzarellu narežite na kolutove. Narezani kruh stavite na tavu i pecite na srednje jakoj vatri par minuta dok kruh ne postane lagano hrskav. U međuvremenu napravite kremasti umak od bosiljka. U sjeckalicu ili blender dodajte protisnuti češnjak, majonezu, bosilja, sol i papar. Blendajte dok ne postane glatko.
Kako biste složili sendvič lagano nakapajte maslinovo ulje i kremu od balzamičnog octa po jednoj strani kruha. Zatim stavite malo rikule, pa dodajte mozzarellu i rajčicu te pospite s malo soli. Umak od bosiljak premažite preko druge polovice kruha, poklopite i uživajte.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice