Sve navedene sastojke ubacite u hrskavu štrucu francuskog baguettea i pripremite savršeni sendvič za posao, piknik ili brzinski obrok. 

Umak od bosiljka možete napraviti unaprijed, čuvati neko vrijeme u hladnjaku i iskoristiti kad god se zaželite sendviča.

Sendvič s mozzarellom i rajčicom

Sastojci za sendvič:

1 baguette
1 žlica kreme od balzamičnog octa
1 žlica maslinovog ulja
30 g rikule
150 g mozzarelle
2 rajčice
sol papar

Sastojci za umak od bosiljka:

1 češanj češnjaka
100 g majoneze
10 g svježeg bosiljka
¼ žličica soli
papar po ukusu

Priprema:

Kruh prerežite na pola, pa svaku polovicu po dužini kako bi dobili dva veća sendviča. Rajčicu i mozzarellu narežite na kolutove. Narezani kruh stavite na tavu i pecite na srednje jakoj vatri par minuta dok kruh ne postane lagano hrskav. U međuvremenu napravite kremasti umak od bosiljka. U sjeckalicu ili blender dodajte protisnuti češnjak, majonezu, bosilja, sol i papar. Blendajte dok ne postane glatko.

Kako biste složili sendvič lagano nakapajte maslinovo ulje i kremu od balzamičnog octa po jednoj strani kruha. Zatim stavite malo rikule, pa dodajte mozzarellu i rajčicu te pospite s malo soli. Umak od bosiljak premažite preko druge polovice kruha, poklopite i uživajte.