Ako ste u timu koji radije uživa u slatkim varijantama pohanog kruha, obožavat ćete ovaj jednostavan recept. Priprema traje 10-ak minuta, a sastojci su dovoljni za dva serviranja. Uz to, iskoristit ćete onu (pre)zrelu bananu koja već danima stoji u košari s voćem.
Dovoljno je da pohani kruh prije posluživanja prelijete medom ili javorovim sirupom, ali možete si dati oduška sa šećerom u prahu, sladoledom i svježim voćem. Odluka je na vama!
Pohani kruh s čokoladom i bananom
Sastojci:
1 veća zrela banana
80 g mliječne čokolade
4 deblje kriške bijelog kruha
3 jaja (M)
1 žlica slatkog vrhnja
1 žlica javorovog sirupa
1 žličica ekstrakta vanilije
30 g maslaca
Priprema:
Bananu zgnječite vilicom pa je pomiješajte sa sitno nasjeckanom čokoladom. Smjesu premažite preko dvije kriške kruha pa poklopite s preostale dvije. Umutite jaja sa slatkim vrhnjem, javorovim sirupom i ekstraktom vanilije, dodajte prstohvat soli pa umočite "sendviče" s obje strane u jaja. Pecite ih minutu do dvije sa svake strane na maslacu. Znat ćete da je pohani kruh gotov kad poprimi lijepu zlatnu koricu.
Prelijte topli pohani kruh s još malo javorovog sirupa i poslužite!