Kockice starog kruha natopite smjesom od jaja, mlijeka, šećera i dodataka po želji. Dodajte malo cimeta, kardamoma ili vanilije za poseban okus. Grožđice prethodno natopije u viskiju ili rumu - ili ih zamijenite brusnicama. Umiješajte nasjeckane orašaste plodove, komadiće čokolade ili sezonsko voće, poput jabuka... Pustite mašti na volju!
Zapečeni kruh s grožđicama
Sastojci:
6 šnita starog kruha
2 žlice maslac
80 g grožđica
450 ml mlijeka
100 g šećera
4 jaja
1 žličica cimeta
1 žličica ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva, a dublju posudu za pečenje obložite masnim papirom. Kruh narežite na manje komade i stavite u posudu pa ga prelijte rastopljenim maslacem. Pjenjačom umutite mlijeko, šećer, jaja, cimet i ekstrakt vanilije. Prelijte kruh smjesom od jaja, pospite grožđicama pa pustite da kratko odstoji kako bi se kruh natopio.
Pecite u zagrijanoj pećnici otprilike 40 minuta, dok ne poprimi zlatnu boju. Izvadite iz pećnice i po želji pospite komadićima čokolade. Pustite da složenac kratko odstoji pa narežite na kocke. Poslužite toplo!
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice