Ako biste nešto trebali imati u zamrzivaču, onda je to definitivno razvaljano lisnato tijesto. Izvrsna je baza za pripremu slastica i snackova, pristupačno je i uštedjet će vam mnogo vremena. Primjerice, možete ga iskoristiti u pripremi hrskavih zalogaja sa špinatom i ricottom.
Rezervirajte 20 minuta nadijevanje i rolanje i još otprilike 25 za pečenje. Rolice možete rezati i poslužiti ubrzo nakon vađenja iz pećnice, čim se malo ohlade. Dobar tek!
Rolice sa špinatom i ricottom
Sastojci za rolice:
- 500 g ricotte
- 80 g naribanog parmezana
- 100 g mladog špinata
- 1 jaje (M)
- 3 komada razvaljanog lisnato tijesta (cca 750 g)
- 1/2 žličice soli
- 1/4 žličice papra
Dodatni sastojci:
- 1 žlica sezama
- 1 jaje (M)
Priprema:
- Dva velika lima obložite papirom za pečenje.
- Špinat dobro operite pa ga narežite na manje komade.
- Pomiješajte ricottu sa špinatom, parmezanom, soli i paprom.
- U manjoj posudi umutite jedno jaje.
- Svaki komad razvaljanog lisnatog tijesta prerežite na pola po dužini. Na svaki stavite dio smjese, rubove premažite jajem pa čvrsto zamotajte. Ponavljajte isti postupak dok ne potrošite sav nadjev.
- Premjestite rolice na papir za pečenje. Premažite svaku umućenim jajem i pospite sezamom.
- Pecite otprilike 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 stupnjeva, dok lisnato ne poprimi zlatnu boju.
- Pustite da se rolice ohlade pa svaku narežite na tri ili četiri dijela.