Proljetno slavlje uz “pijane” jagode

Znamo da su jagode i čokolada dobitna kombinacija, ali… Što kažete na spoj jagoda i vašeg najdražeg roséa?

Shutterstock

Jagode natopljene u vinu su sve što vam zapravo treba za dobro proljetno druženje. Kupite domaće i zrele jagode, otvorite bocu omiljenog rosea i večer može početi.

Jagode možete zamrznuti na sat vremena, ali bit će odlične i ako preskočite zamrzivač. Naravno, umjesto rosea možete iskoristiti votku ili bijeli rum, ali ipak predlažemo ovu laganiju kombinaciju.

Pijane jagode

Sastojci:

  • 450 g jagoda
  • 450 ml roséa
  • 50 g šećera

Priprema:

  1. Jagode operite, odstranite zelene listiće i stavite ih u veću posudu. Prelijte ih s vinom i stavite u hladnjak na sat vremena.
  2. Ocijedite jagode, lagano ih posušite papirnatim ručnikom i umočite u šećer sa svih strana.
  3. Možete ih odmah poslužiti ili ih staviti u zamrzivač na sat vremena. U slast!