Frose je, najjednostavnije rečeno, smrznuti, izblendani rose s voćem. Najčešće se upotrebljava bobičasto voće, ali dobar su odabir i mango, lubenica i breskve. Ovaj smo se puta opredijelili za jagode.
Frose je gotov i spreman za serviranje za tri minute, a poslužit će kao koktel i desert. Ako želite, možete dodati i malo vodke. U slast!
Frose
Sastojci:
750 ml rose vina
850 g smrznutih jagoda
3 žlice soka od limete
3 žlice agavinog sirupa ili meda
Priprema:
Sve sastojke izblendajte u glatku smjesu. Poslužite odmah ili prelijte u kalupe za led i zamrznite. Ako se odlučite za zamrzavanje, kocke frosea samo kratko izblendajte prije posluživanja.
Poslužite u čašama za koktel, sa svježim jagodama i tankim kriškama limete.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice