Hasselback krumpiri su podjednako ukusni i fotogenični. Preporučujemo da iskoristite sezonu mladog krumpira i isprobate istu metodu. Bit će savršeno hrskavi izvana i mekani iznutra, poput pire krumpira.
Odličan su prilog, ali i popodnevni snack. Možete ih poslužiti uz umak od kiselog vrhnja ili grčkog jogurta i začinskog bilja.
Hasselback mladi krumpiri
Sastojci:
- 800 g mladog krumpira
- 3 žlice suncokretovog ulja
- 2 žličice soli
- 1/2 žličice papra
- 3 žlice naribanog parmezana
Priprema:
- Napunite veću posudu vodom.
- Krumpire dobro operite pa svaki razrežite po širini na tanke listiće. Pripazite da ne zarežete do kraja, svi trebaju ostati u komadu.
- Isperite svaki krumpir dobro pod hladnom vodom, obavezno i između listića.
- Iscijedite krumpire pa ih osušite uz pomoć krpe ili papirnatih ubrusa.
- Prelijte ih uljem, dobro posolite i popaprite.
- Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva, a lim obložite papirom za pečenje. Rasporedite krumpire i pecite ih 30 do 40 minuta, dok ne poprime zlatnu boju.
- Prije posluživanja ih, po želji, pospite parmezanom. Dobar tek!