Iskoristite sezonu graška za pripremu ukusnog priloga, koji odlično pristaje uz ribu i piletinu. Ako vam svježi grašak nije pri ruci, poslužit će i smrznuti ili iz konzerve, ali dojam ipak neće biti isti.

Dobra je vijest da ga možete servirati i kao namaz na kruhu, s krekerima ili grisinima.

Pire od graška s mentom

Sastojci:

  • 450 ml vode
  • 300 g svježeg graška
  • 5 g listova svježe mente
  • sol, papar
  • 1 žlica maslaca

Priprema:

  1. Ulijte vodu u lonac, stavite na srednje jaku vatru i pričekajte da zavrije. Smanjite vatru, dodajte grašak, listiće mente i prstohvat soli pa kuhajte otprilike pet minuta, dok grašak ne omekša.
  2. Procijedite grašak i pomoću štapnog miksera blendajte dok ne dobijete glatki pire. Probajte pa začinite sa soli i paprom po ukusu.
  3. Dodajte maslac u još topli pire i miješajte dok se ne rastopi. Poslužite toplo!