Što bismo ljeti bez mirisnih rajčica? Ako ste već napunili hladnjak, ili su zrele rajčice na vašem vrtu, svakako pripremite ovu osvježavajuću salsu. Poslužite je s tortilja čipsom kao finger food, iskoristite je kao nadjev za tacos ili čak kao salatu uz meso s roštilja.
Recept je dostatan za dvije ili tri osobe. Ako planirate ugostiti veći broj ljudi, obavezno utrostručite sastojke. Garantiramo da ništa neće ostati!
Salsa od rajčice
Sastojci:
- 3 velike zrele rajčice
- 4 mlada luka
- šaka svježeg korijandera
- 1 zeleni čili
- 1 limeta
- sol
Priprema:
- Rajčice dobro operite pa ih narežite na male kockice.
- Mladi luk narežite na tanke ploškice.
- Čili očistite od sjemenki pa ga sitno nasjeckajte.
- Pomiješajte rajčice, mladi luk, čili i nasjeckani korijander.
- Prelijte sokom limete i posolite prema ukusu.
- Poslužite rashlađeno!