Sastojke za ovaj pahuljasti kruh s hrskavom koricom sigurno imate kod kuće, što je veliki bonus. Bitno je samo da ga dobro umijesite i da ne krećete s pečenjem prije no što se tijesto dobro digne. I to je to!
Bijeli kruh za sendviče
Sastojci:
420 g glatkog brašna
250 ml mlake vode
50 ml toplog mlijeka
1 vrećica suhog kvasca
2 žlice šećera
60 g maslaca
1-2 žličice soli
Priprema:
U u velikojposudi pomiješajte mlijeko, vodu, šećer i kvasac pa pustite da odstoji 10-ak minuta. Dodajte maslac s malo soli i trećinom brašna i upotrijebite nastavke za miksanje tijesta. Kad se smjesa sjedini, dodajte još trećinu brašna, miksajte na srednjoj brzini dok se sve ne poveže, a potom dodajte ostatak brašna. Tijesto dobro umijesite rukama kako bi bilo glatko i sjajno. Premjestite ga u čistu nauljenu posudu, obložite prozirnom folijom i pokrijte krpom. Pustite da se diže otprilike dva sata, dok se ne udvostruči.
Uljem premažite kalup za kruh. Tijesto premijesite na pobrašnjenoj podlozi, oblikujte ga u štrucu i premjestite u posudu. Pokrijte ga krpom i pustite da se diže još otprilike sat vremena. Pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Ako primijetite da prebrzo poprima boju, obložite ga aluminijskom folijom. Pričekajte da se kruh u potpunosti ohladi prije rezanja. Dobar tek!