• Naslovnica
  • Najnovije
  • Recepti
    • Predjelo
    • Juha
    • Glavno jelo
    • Zalogajčići
    • Desert
    Još
    • Namirnice
    • Savjet više
    Još
    • Naslovnica
    • Najnovije
    • Recepti
      • Predjelo
      • Juha
      • Glavno jelo
      • Zalogajčići
      • Desert
      Još
      • Namirnice
      • Savjet više
      Rubrike
      • Naslovnica
      • Najnovije
      • Recepti
        • Predjelo
        • Juha
        • Glavno jelo
        • Zalogajčići
        • Desert
        Još
        • Namirnice
        • Savjet više
        Ostalo
        • Marketing
        • Impresum
        • Kontakt
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja

        Copyright © 2021. Adria Media Zagreb d.o.o.

        Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

        Otkrivamo tajnu vrhunskih lepinja 0 Podijeli PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL
        • Recepti
        • Zalogajčići

        Otkrivamo tajnu vrhunskih lepinja

        09.12.2022 11:14
        09.12.2022 11:14
        0

        Recept za pripremu lepinja je možda kratak, ali najbitniji sastojci nisu navedeni… Svakako morate ubaciti strpljenje i dovoljno vremena!

         Domaće lepinje Izvor: Shutterstock

        Kad su lepinje u pitanju, bitno je da ne preskačete korake i da ne požurujete tijesto. Vrijeme dizanja može ovisiti o nebrojeno mnogo faktora, uključujući temperaturu, vlagu, kvalitetu brašna i stanje kvasca.

        Svakako računajte da će vam za pripremu dobrih lepinja trebati dva do tri sata vremena.

        Domaće lepinje

        Sastojci:
        7 g instant kvasca
        180 ml tople vode
        1 žličica šećera
        500 g glatkog brašna
        1 žličica soli
        180 ml toplog mlijeka
        2 žlice ulja

        Priprema:
        U manjoj zdjelici lagano promiješajte kvasac, vodu i šećer te ostavite pet minuta kako bi se kvasac aktivirao. U većoj zdjeli pomiješajte brašno i sol. Brašnu dodajte smjesu od kvasac, ulijte toplo mlijeko i ulje. Kuhačom miješajte kako bi oformili tijesto. Ako je tijesto mokro dodajte još malo brašna, a ako vam se čini presuho dodajte malo vode. Tijesto prebacite na lagano pobrašnjenu površinu i mijesite dok ne bude glatko i elastično. Prebacite u zdjelu, prekrijte krpom ili folijom i ostavite na toplom mjesto da se udvostruči, otprilike sat vremena. Tijesto stisnite šakom, da izađe zrak, opet prekrijte i ostavite da se diže na toplom još sat vremena.
        Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva i pripremite dva lima za pečenje te ih lagano namastite. Na lagano pobrašnjenoj površini tijesto podijelite na šest jednakih dijelova. Svaki dio oblikujte u kuglu, prekrijte krpom i ostavite na toplom mjestu deset minuta. Rukama pritisnite svaku kuglu i lagano ju spljoštite u disk. Prebacite u pripremljene limove, prekrijte i ostavite na toplome još 15 minuta. Pecite 8 do 12 minuta, izvadite ih iz pećnice pa zamotajte u čistu krpu.

        Lepinje će biti najukusnije tog dana. Ostatak čuvajte u zatvorenoj posudi i na sobnoj temperaturi.

        Možda će vas zanimati

        • brzo i jednostavno |

          02. Nov 2022.

          Evo kako možete napraviti bezglutenske tortilje

          0
           shutterstock_594448526.jpg
        • ISPECI PA RECI |

          10. Aug 2022.

          Iznenadite ukućane domaćim perecima

          0
           Domaći pereci

        Tagovi

        lepinje ćevapi u lepinji

        Podijeli

        PODIJELI TWEET POŠALJI E-MAIL

        Najnovije

        može li bolje?

        | 23. May 2023.

        Slatka pizza s voćem idealan je doručak

        Slatka pizza s voćem
        0

        za posebne prilike

        | 19. May 2023.

        Kremasti zalogajčići za obožavatelje kikiriki maslaca

        Fudge od kikiriki maslaca
        0

        za prste polizati

        | 19. May 2023.

        Prutići sa sirom gotovi za manje od pola sata

        Prutići od lisnatog tijesta sa sirom
        0

        dobro jutro!

        | 12. May 2023.

        Preukusna jutarnja kombinacija s avokadom i gljivama

        Avokado tost s gljivama
        0

        tuna melt

        | 12. May 2023.

        Predobar topli sendvič s tunom iz konzerve

        Topli sendvič s tunom
        0

        odmah gotovo!

        | 09. May 2023.

        Španjolci obožavaju ovaj recept s rajčicom!

        Tostirani kruh s rajčicom
        0

        mali zalogaji

        | 02. May 2023.

        Mini mozzarella može biti zvijezda večeri

         Marinirana mini mozzarella
        0

        večera za 5

        | 25. Apr 2023.

        Brzinski popečci od tune iz konzerve

         Popečci od tune
        0

        počastite se!

        | 25. Apr 2023.

        Proljetno slavlje uz “pijane” jagode

         Pijane jagode u roseu i šećeru
        0

        Najpopularnije

         Salata od leće
        0

        brzo i zdravo!

        | 24. Mar 2023.

        Današnji gablec je brza i lagana salata od leće

         Riža od cvjetače sa začinskim biljem
        0

        Glavno jelo

        | 31. Jul 2022.

        Jednostavna "riža" od cvjetače koja će vas oduševiti

         tikvice gril
        0

        POVRĆE JE IN

        | 21. Jul 2022.

        Otkrijte kako savršeno pripremiti tikvice na grilu

         Tiramisu od zobenih pahuljica
        0

        2u1

        | 13. Mar 2023.

        Zobena kaša može biti zamjena za tiramisu!

         Domaći čokoladni sladoled
        0

        Desert

        | 26. May 2022.

        Ovaj kremasti čokoladni sladoled možete napraviti i kod kuće

        • Impresum
        • Politika o kolačićima
        • Uvjeti korištenja
        • Kontakt
        Story Sensa Roditelji Smartlife Sportlife Scena Insider Luxury Society
        • Facebook
        • Instagram

        © Adria Media Zagreb d.o.o.