Kao i mnogim drugim namirnicama, i kiselom kupusu rok trajanja može produljiti zamrzavanjem, a potrebne su vam samo vrećice za zamrzavanje. Ako ste pripremili sarmu, možete zamrznuti cijele sarme umotane u kiseli kupus, ali možete kiseli kupus samostalno nasjeckati i zamrznuti, piše StvarUkusa.
1. Pripremite vrećice za zamrzavanje, nož i žlicu
Za zamrzavanje kiselog kupusa nabavite vrećice za zamrzavanje, najbolje one od 5 litara. Pripremite odgovarajući nož kojim ćete rezati kupus i žlicu za punjenje vrećica s kupusom.
2. Kupus narežite
Listove kiselog kupusa narežite što sitnije. Pažljivo žlicom stavljajte kupus u vrećicu za zamrzavanje, ali pazite da ne bude previše. Obavezno bacite oštećene listove ili one koji su premali. Tijekom smrzavanja voda će se "proširiti" i vrećica može prsnuti. Upravo iz tog razloga na vrhu vrećice ostavite prazan prostor od 2 do 5 centimetara.
3. Zamrznite vrećice
Vrećice napunjene kiselim kupusom zatvorite vrlo pažljivo i dobro da u njih ne uđe zrak. Također, prethodno istisnite zrak iz vrećica. Stavite ih u zamrzivač.