Salata od kupusa zasigurno je jedna od najčešće posluživanih salata u restoranima, ali i omiljena u domovima. Svjež kupus savršeno se slaže s jelima od mesa, a i jako je zdrav. No njegova priprema ponekad oduzima vrijeme jer ga treba narezati i naribati, a ako se nasjecka na premale komadiće, može se pretvoriti u kašu. Ako pak se nasjecka prekrupno, neće upiti začine i nespretno ga je jesti.

Da biste narezali kupus za salatu koja će biti savršena, zaboravite klasičan ribež ili velike noževe jer sve što vam treba je gulilica za povrće.

Glavicu kupusa prerežite na pola pa na četvrtine. Četvrtinu glavice kupusa stavite na dasku za rezanje, uzmite gulilicu za povrće i povucite unutrašnju stranu kupusa gore-dolje.

Salata će biti izrezana na tanke komadiće jednake veličine pa će dobro upiti sve začine ili gotov dresing. Osim toga, uštedjet ćete vrijeme i nakon pripreme juhe i glavnog jela, nećete morati ulagati puno truda i u pripremu salate.