Čitateljica Snježana poslala nam je recept za terinu s voćem i jogurtom jer kako kaže: U vrućim danima su najbolji recepti za koje ne treba pećnica već hladnjak.
Recept koji će do 5. srpnja dobiti najviše reakcija ispod članka osvaja nagradu. Kako biste mogli staviti reakciju na recept, potrebno je registrirati se na portalu Skuhaj.
Recept čitateljice Snježane za terinu s voćem i jogurtom
Sastojci:
- 1 kalup za kruh obložen prianjajućom folijom
- 1 kalup za npr. trokut kolač
- 1 l grčkog jogurta
- 4 žlice cvjetnog meda
- 400 g svježeg voća (maline, ribizle, borovnice)
- 14 listova želatine
- korica limuna,malo vanilije
Za voćni žele:
- 1/2 l prirodnog voćnog soka po izboru (ja sam koristila sok od borovnice)
- 6 žlica škrobnog brašna
Priprema:
Prvo ćemo napraviti voćni žele: u 4 dcl soka ukuhamo škrobno brašno koje smo razmutili u 1 dcl soka. Kad prokuha dvije minute smjesu ulijemo u kalup i ohladimo. Kad se smjesa potpuno stvrdne krenemo raditi kremu od jogurta. Jogurt zasladimo medom, pripremimo želatinu po uputi na pakiranju i dodamo je u jogurt.
U kalup za kruh stavimo dio kreme, stavimo pola voća i pustimo da se to u hladnjaku stisne, onda stavimo voćni žele, ostatak jogurt kreme i voće.
Pustimo u hladnjaku da sasvim očvrsne,onda okrenemo terinu na tacnu za posluživanje i ukrasimo po volji. Dobar tek.