Ova prefina torta bez pečenja je slastica je koju ćete rado posluživati u najrazličitijim prigodama. Kod pripreme ove torte potrebno samo 10 minuta. U nastavku pogledajte recept.
Sastojci:
- 200 g keksa
- 400 g krem sira
- 200 g Nutelle
- 80 g maslaca
- 100 g orašastih plodova po ukusu
- 50 g šećera u prahu
- 200 ml vrhnja od 33%
- prstohvat soli
- čokolada za ukrašavanje
Priprema:
U posudi izmrvite 200 g keksa, a potom razmrvite i 100 g orašastih plodova. Nakon toga dodajte ih samljevenim keksima i promiješate, zatim rastopite 80 g maslaca i ulijte u smjesu. Sve zajedno promiješajte da se sjedini.
U okrugli kalup od otprilike 20-ak cm ubacite dobivenu smjesu od keksa, oraha i masla i napravite podlogu za kolač. Podlogu dobro pritisnite kako bi bila što kompaktnija. U drugu zdjelu stavite 200 g svježeg sira i 200 g Nutelle i izmiksajte.
Dobivenu smjesu izlijte preko podloge od keksa. U zasebnu posudu zatim izmiksajte 200 ml vrhnja i 50 g šećera u prahu. Preostalih 200 g sira izmiješajte sa strane pa zatim ulijte smjesu od vrhnja i šećera u prahu te sve skupa dobro izmiksajte.
Prelijte tu smjesu preko prethodnog sloja od čokolade. Ukrasite vrh kolača Nutellom i komadićima oraha, po želji. Stavite kolač u hladnjak i izvadite ga kad se potpuno ohladi.
U nastavku pogledajte pripremu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice