Popularni cheesecake, odnosno torta od sira može se pripremiti od podloge od keksa koja se ne peče pa je brzo gotov. 

Na kremu od sira najčešće se dodajte šumsko voće, ali može se kombinirati voće po želji. Recept koji prenosimo s portala Stil Kurir uključuje egzotično voće mango, a rezultat je osvježavajuć kremasti desert.

Sastojci

Za tijesto:

400g keksa s maslacem
200 g otopljenog maslaca

Za kremu: 

500 g svježeg krem ​​sira
1 vanilin šećer
3 žličice soka od limuna
10 listića želatine
400 ml slatkog vrhnja
3 zrela manga

Recept za cheesecake od manga

15:32
Korak 1

Napravite podlogu

Kekse sameljite i pomiješajte s otopljenim maslacem. Rasporedite po dnu kalupa za tortu obloženog papirom za pečenje i dobro utisnite oblikujući malo uzdignut rub. Ostavite sat vremena u hladnjaku.

15:35
Korak 2

Namočite želatinu

Namočite želatinu da omekša.

15:42
Korak 3

Izmiksajte

Izmiksajte svježi sir s vanilin šećerom, limunovim sokom i šećerom u prahu.

15:42
Korak 4

Kuhajte

Omekšalu želatinu izvadite iz vode i otopite u loncu na laganoj vatri. U želatinu prvo umiješajte 2 žličice sira, a zatim sve zajedno umiješajte u ostatak.

15:42
Korak 5

Izmiksajte

Izmiksajte slatko vrhnje.

15:43
Korak 6

Premažite

Čim se krema počne stezati, umiješajte umućeno slatko vrhnje te namažite podlogu od keksa.

Recept za kremastu tortu od sira i manga bez pečenja
Shutterstock 

15:43
Korak 7

Ostavite da odstoji

 Tortu ostavite 3 sata u hladnjaku.

15:44
Korak 8

Narežite mango

Mango ogulite, prerežite na pola i odvojite meso od koštice te narežite po želji. Na ohlađenu tortu posložite kriške manga.