Možda su trešnje najfinije kad se jedu s grana, ali ovo ukusno slatko voće odlično je i u raznim kolačima i slasticama. Iskoristite trešnje za poseban recept - hrskavu bečku štrudlu za koju su vam dovoljne kupovne kore za savijače, a preukusna je topla, uz kuglicu sladoleda ili ohlađena.
Recept za bečku štrudlu s trešnjama
Sastojci:
500 g kora za savijače (10 kom)
1 kg trešanja bez koštica
Za nadjev:
- 3 jaja
- 1 šalica šećera
- 2 vanilin šećera
- 2 šalice jogurta
- 1 šalica ulja
- 1 i pol šalica griza
- 1 prašak za pecivo
*1 šalica = 200 g
Za premazivanje:
1 šalica jogurta
1 vanilin šećer
Priprema:
Jaja umutite sa šećerom i vanilin šećerom, dodajte jogurt, ulje, griz i prašak za pecivo i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Ostavite sat vremena u hladnjaku da se malo stegne.
Dvije kore za savijače namažite s nadjevom, stavite gore trešnje i zamotajte. Isto ponovite sa svakom savijačom tako da dobijete ukupno pet štrudli. Štrudle poslažite jednu do druge u tepsiju koju ste prethodno malo nauljili. Namažite ih jogurtom i pospite vanilin šećerom i pecite oko 20-25 minuta na temperaturi od 170C, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Poslužite toplo ili hladno, a možete dodati kuglicu sladoleda.