NEODOLJIV TIRAMISU S MALINAMA: Osvježavajuć i kremast, a toliko ga je jednostavno napraviti

Počastite se omiljenim desertom bez pečenja.

Shutterstock

Tiramisu je omiljeni talijanski desert koji se poslužuje uz kavu, ali postoje verzije i bez kave i s voćem. Isprobajte tiramisu s malinama, oduševit će vas jer je preukusan kao desert, a toliko jednostavan za napraviti.

Sastojci

  • 2 limuna
  • 45 g kristal šećera + 3 žlice
  • 3 grančice svježe metvice
  • 3/4 šalice vode
  • 225 g mascarpone sira
  • 225 g ricotta sira
  • 1,5 šalica slatkog vrhnja
  • 5 šalica malina
  • 2 pakiranja piškota
Shutterstock 

Priprema:

1. Iscijedite 1/4 šalice limunovog soka u lonac. Dodajte 1/3 šalice šećera, metvicu i vodu. Zakuhajte i kuhajte minutu. Maknite s vatre, pustite da se skroz ohladi pa ubacite limunovu koricu i mentu.

2. Istucite mascarpone, ricottu, preostalu koricu limuna i 3 žlice šećera u velikoj zdjeli dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksanja i postupno dodajte slatko vrhnje. Pojačajte brzinu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.

3. U kremu dodajte maline i lagano promiješajte, ali pazite da se ne raspadnu.

4. U lim za pečenje poslažite piškote i prelijte sokom od limuna. Namažite kremu, i ponovite postupak s ostalim piškotama i kremom. Ohladite u hladnjaku i poslužite.