Tiramisu je omiljeni talijanski desert koji se poslužuje uz kavu, ali postoje verzije i bez kave i s voćem. Isprobajte tiramisu s malinama, oduševit će vas jer je preukusan kao desert, a toliko jednostavan za napraviti.
Sastojci:
- 2 limuna
- 45 g kristal šećera + 3 žlice
- 3 grančice svježe metvice
- 3/4 šalice vode
- 225 g mascarpone sira
- 225 g ricotta sira
- 1,5 šalica slatkog vrhnja
- 5 šalica malina
- 2 pakiranja piškota
Priprema:
1. Iscijedite 1/4 šalice limunovog soka u lonac. Dodajte 1/3 šalice šećera, metvicu i vodu. Zakuhajte i kuhajte minutu. Maknite s vatre, pustite da se skroz ohladi pa ubacite limunovu koricu i mentu.
2. Istucite mascarpone, ricottu, preostalu koricu limuna i 3 žlice šećera u velikoj zdjeli dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksanja i postupno dodajte slatko vrhnje. Pojačajte brzinu i miksajte dok ne dobijete glatku smjesu.
3. U kremu dodajte maline i lagano promiješajte, ali pazite da se ne raspadnu.
4. U lim za pečenje poslažite piškote i prelijte sokom od limuna. Namažite kremu, i ponovite postupak s ostalim piškotama i kremom. Ohladite u hladnjaku i poslužite.