Najpoznatija talijanska slastica koja se jede uz popodnevnu kavu zasigurno je tiramisu. U originalan recept idu piškote, sir mascarpone i crna kava, ali kad vam se pojave nenajavljeni gosti ili poželite okus ovog predivnog deserta, napravite lažni tiramisu s jeftinijim namirnicama.
Recept za lažni tiramisu
Sastojci:
- 70 g šećera
- 40 g kukuruznog škroba
- 2 žumanjka
- 500 ml mlijeka
- 8 g vanilin šećera
- piškote
- malo kave
- kakao
Priprema:
Šećer pomiješajte sa škrobom pa dodajte žumanjak i malo mlijeka. Dobro izmiješajte, pa ulijte preostalo mlijeko. Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Dodajte vanilin šećer, dobro promiješajte i maknite s vatre.
Piškote umočite u kavu, pa ih slažite u kalup koji ste obložili prozirnom folijom. Preko njih ulijete kremu, pa gore stavite sljedeći red piškota i tako dok ne potrošite sve. Zadnji red su piškote.
Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi u hladnjaku oko 3-4 sata. Pospite kakaom.
Pripremu pogledajte u videu: