LAŽNI TIRAMISU: Jeftinija verzija slavnog deserta bez pečenja okusom je bolja od originala

Za iznenadne goste, napravite bržu verziju poznate slastice.

Shutterstock

Najpoznatija talijanska slastica koja se jede uz popodnevnu kavu zasigurno je tiramisu. U originalan recept idu piškotesir mascarpone i crna kava, ali kad vam se pojave nenajavljeni gosti ili poželite okus ovog predivnog deserta, napravite lažni tiramisu s jeftinijim namirnicama.

Recept za lažni tiramisu

Sastojci:

  • 70 g šećera
  • 40 g kukuruznog škroba
  • 2 žumanjka
  • 500 ml mlijeka
  • 8 g vanilin šećera
  • piškote
  • malo kave
  • kakao
Shutterstock 

Priprema:

Šećer pomiješajte sa škrobom pa dodajte žumanjak i malo mlijeka. Dobro izmiješajte, pa ulijte preostalo mlijeko. Kuhajte uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Dodajte vanilin šećer, dobro promiješajte i maknite s vatre.

Piškote umočite u kavu, pa ih slažite u kalup koji ste obložili prozirnom folijom. Preko njih ulijete kremu, pa gore stavite sljedeći red piškota i tako dok ne potrošite sve. Zadnji red su piškote.

Pokrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi u hladnjaku oko 3-4 sata. Pospite kakaom.

Pripremu pogledajte u videu:

Lažni tiramisu  youtube