BANANA KRUH BEZ ŠEĆERA I PEĆNICE: Nevjerojatno dobar i brzi recept za ukusan kolač iz tave

Jednostavno pripremite popularan banana bread bez paljenja pećnice.

Shutterstock

Ako ste ljubitelj banana kruha, oduševit će vas recept za koji ne morate paliti pećnicu jer se vrlo jednostavno priprema u tavi. Ovaj recept ne sadrži ni šećer pa je idealan za one koji paze na liniju.

Recept za banana bread iz tave

Sastojci:

  • 150 g brašna
  • prstohvat soli
  • malo cimeta
  • 2 zrele banane
  • 1 jaje
  • 100 ml mlijeka
  • 3 g suhog kvasca
  • 30 ml maslaca
  • 80 g brusnica
  • maslinovo ulje

Priprema:

Pomiješajte brašno, sol i cimet. Banane ogulite, narežite na kolutiće i stavite u zdjelu. Dodajte jaje i mlijeko pa štapnim mikserom (ili u blenderu) izradite kompaktnu smjesu. Zatim dodajte otopljeni maslac i kvasac te promiješajte. Pomiješajte mokre i suhe sastojke. Pokrijte i ostavite da odstoji dok se smjesa ne udvostruči. Za to vrijeme narežite brusnice na manje komadiće i umiješajte ih u tijesto.

Tepsiju namažite maslinovim uljem i izlijte tijesto. Poravnajte i poklopite te ostavite 10 minuta prije nego što uključite štednjak. Zatim zagrijte štednjak i pržite 15-20 minuta. Okrenite i pecite s druge strane 5-10 minuta.

Čačkalicom provjerite je li kolač gotov. Ako čačkalica izađe čista, kolač je pečen.

Detaljan postupak pripreme pogledajte u videu:

Banana kruh iz tave  youtube