Ako ne možete bez kruha, a pazite na svoju težinu, za vas je idealan ovaj recept za kruh od najomiljenijeg ljetnog povrća - tikvica

Recept za kruh od tikvica

Sastojci:

350-400 g brašna
20 g svježeg kvasca
1 žličica šećera
150 ml tople vode
50 ml ulja
1 žličica soli
šaka zobenih pahuljica

200 g tikvica
1 jaje
prstohvat soli

tikvice.jpeg
Shutterstock 

Priprema:

1. Tikvice narežite na kolutiće, posolite i pustite da se ocijede. U blenderu tikvice izmiksajte s jajem u pire.

2. U mlaku vodu stavite kvasac, šećer i žlicu brašna, promiješajte i ostavite pokriveno na 10-ak minuta.

3. Pomiješajte brašno, sol, zobene pahuljice i ulje, dodajte pire od tikvica i kvasac te zamijesite tijesto (bit će mekano i malo ljepljivo). Ostavite da se udvostruči.

4. Tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu, premijesite, ostavite pokriveno da se još malo diže. Pecite 30 do 35 minuta na 180 stupnjeva.

5. Pečeni kruh izvadite iz kalupa, pokrijte ga krpom i ostavite da se ohladi prije posluživanja.