Torte i kolači bez pečenja postali su najpopularniji kolači jer se pripremaju brzo i jednostavno, a tijesto i kore se ne moraju peći nego su ih zamijenili keksi. Kreme se rade od pudinga pa su jednako ukusni kao i tradicionalni kolači. Šeherezada je jedna od takvih torti koja se priprema od keksa i pudinga, a recept je toliko jednostavan da uspijeva svima.
Sastojci:
- 1,5 pakiranje petit keksa
- 3 vrećice pudinga od karamele
- 7 žlica šećera
- 400 ml slatkog vrhnja
- 1 litra mlijeka
Priprema:
Umutite mlijeko s pudingom da nema grudica. Dodajte šećer i kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.
Izmiksajte maslac sobne temperature pa ga dodajte u ohlađen puding i sjedinite mikserom.
Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu.
Poslažite kekse u tepsiju, na njih ulijte kremu pa šlag pa opet kekse sve dok ne potrošite sve nadjeve.
Izvor: Stvar ukusa