Prema originalnom receptu u ovoj torti se koristi lisnato tijesto i tada okus podsjeća na kremšnite ili palačinke, a u ovomreceptu baza su krekeri. Ovakva Napoleonova torta priprema se bez pečenja, jednostavno i brzo, a okus joj je jednostavno nevjerojatan.

Recept za tortu napoleon

Sastojci:

  • 250 g slanih krekera
  • 600 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 180 g šećera
  • 70 g pšeničnog brašna (ili kukuruzni škrob)
  • 180 g maslaca
  • 20 g vanilin šećera
recept za napoleon tortu
Shutterstock 

Priprema:

  1. Umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i miješajte dok ne nestanu grudice. Smjesa treba biti glatka.
  2. Dodajte 200 ml mlijeka i promiješajte.
  3. Ulijte preostalih 400 ml mlijeka, stavite na štednjak i kuhajte uz stalno miješanje.
  4. Kada je smjesa gotova trebala bi podsjećati na puding.
  5. Nadjev ohladite tako da lonac u kojem ste ga kuhali stavite u veći lonac s ledenom vodom.
  6. Zagrijte maslac sobne temperature, dodajte vanilin šećer i umutite mikserom.
  7. U maslac postupno dodajte žlice prethodne smjese i umutite mikserom.
  8. Za podlogu stavite 3x3 krekera, zatim kremu, ponavljajte dok ne potrošite sve.
  9. Stavite u hladnjak da se stegne, najbolje preko noći.
  10. Odozgo ukrasite mljevenim krekerima.

Cijeli postupak pogledajte u videu: