KAKO NAPRAVITI DOMAĆE VINO: Pratite ove korake, dovoljan vam je samo jedan sastojak - grožđe

Od 100 kg grožđa dobije se 40 l vina.

Shutterstock

Domaće vino od grožđa, posebice ako imate domaće grožđe nije teško pripremiti, ali treba više vremena. Od 100 kg grožđa dobije se oko 40 litara vina.

Grožđe koje ćete koristiti za vino mora biti slatko i ne smije biti trulo. Ako nemate stroj za gnječenje grožđa, odvojite bobice od peteljke i stavite ih u lonac i izgnječite čašom ili nekim drugim predmetom.

Shutterstock 

Ostavite u loncu 24 sata, nakon toga će nastasti mošt (slatko vino) i tada ga pretočite u bačvu. U njoj stoji 21 dan ili 3 tjedna kada traje proces fermentacije. Nakon 3 tjedna vino je 90% prekuhano i tada ga pretočite u drugu bačvu u kojoj bi trebalo biti zraka. U toj drugoj bačvi bi trebalo bi odležati još 3 tjedna. 

 Izvor: Stvar ukusa