Ako imate višak banana i želite nešto slatko, ne morate pripremati banana kruh. Za ovu kremastu tortu dovoljne su vam samo dvije banane, a što je najbolje, ne peče se. Podloga je od keksa, a krema od pudinga od vanilije.
Recept za tortu s bananama i pudingom
Sastojci:
2 banane
200 g keksa
150 g rastopljenog maslaca
Za kremu:
40 g pudinga od vanilije
75 g šećera
400 ml mlijeka
300 ml slatkog vrhnja
Priprema:
Sameljite kekse, dodajte otopljeni maslac i rukama zamijesite tijesto. U okruglom kalupu oblikujte koru, pa stavite u zamrzivač na 20 minuta.
Skuhajte puding s mlijekom, ohladite, prekrijte prozirnom folijom i stavite u hladnjak. Umutite slatko vrhnje sa šećerom. Odvojite 5-6 žlica.
Ohlađeni puding malo izmiksajte pa dodajte slatko vrhnje i dobro izmiksajte u kremu. Izvadite koru biskvita iz zamrzivača i preko nje posložite kolutove jedne i pol narezane banane. Premažite kremom, ukrasite s preostalih 5-6 žlica slatkog vrhnja te kolutovima preostalih polovica banane.
Detaljan postupak pogledajte u videu: