Torte i kolači bez pečenja postali su najpopularniji kolači jer se pripremaju brzo i jednostavno, a tijesto i kore se ne moraju peći nego su ih zamijenili keksi. Kreme se rade od pudinga pa su jednako ukusni kao i tradicionalni kolači. Šeherezada je jedna od takvih torti koja se priprema od keksa i pudinga, a recept je toliko jednostavan da uspijeva svima.

Sastojci:

  • 1,5 pakiranje petit keksa
  • 3 vrećice pudinga od karamele
  • 7 žlica šećera
  • 400 ml slatkog vrhnja
  • 1 litra mlijeka

Priprema:

Umutite mlijeko s pudingom da nema grudica. Dodajte šećer i kuhajte dok se ne zgusne uz stalno miješanje. Prekrijte prozirnom folijom i ostavite da se ohladi.

Izmiksajte maslac sobne temperature pa ga dodajte u ohlađen puding i sjedinite mikserom.

Umutite slatko vrhnje sa šećerom u prahu. 

Poslažite kekse u tepsiju, na njih ulijte kremu pa šlag pa opet kekse sve dok ne potrošite sve nadjeve.  

 Izvor: Stvar ukusa