PRINCES KRAFNE S PUDINGOM: Najjednostavniji recept za kolačiće s mekanim tijestom i kremom koja se topi u ustima

Slastica kojoj je teško odoljeti.

Shutterstock

Princes krafne su predivni maleni kolačići od kuhanog tijesta punjeni kremom, a ovog puta donosimo vam recept s pudingom od vanilije.

Recept za princes krafne s pudingom

Sastojci:

300 ml vode
100 ml ulja
140 g brašna
1 prašak za pecivo
4 jaja

2 pudinga od slatkog vrhnja (može i od vanilije)
1 vrećica šlaga
1 margarin

Shutterstock 

Priprema:

Zakuhajte vodu i ulje, dok provrije dodajte brašno i prašak za pecivo, brzo promiješajte i odmah maknite s vatre. Dodajte jedno po jedno jaje, pazeći da se svako dobro sjedini s tijestom prije dodavanja sljedećeg. Vrećicom za tijesto ili žlicom vadite tijesto i slažite na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite na 180 stupnjeva dok lijepo narastu i dobiju lijepu zlatnu boju.

Za kremu skuhajte dva pudinga i dodajte margarin sobne temperature. Tucite dok se dobro ne sjedini, a zatim dodajte šlag.

Puslice prepolovite i punite kremom, poklopite i pospite šećerom u prahu. Ako želite da ostanu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon punjenja i dodavanja šećera. Za hrskave ih nemojte pokrivati ​​folijom.