Kod pripreme kolača nije samo važno točno odvagati sastojke, već i znati trikovekako zgusnuti kremu za tortu, i napraviti čvrst šlag. Kod slastica kao što su princes krafne, tijesto se kuha, a ne uspijeva dobro svaki put. Otkrivamo vam tajnu kuhanja tijesta za ove male slatke poslastice.
Prokuhajte vodu i maslac ili ulje i malo soli. Uz brzo miješanje dodajte brašno i pazite da se ne stvore grudice. Kuhajte još dvije, tri minute, a kad se ohladi, mikserom umiješajte jedno po jedno jaje.
Pazite na veličinu jaja, jer ako su mala, smjesa će biti gušća i puslice neće narasti, a ako su jaja velika, puslice mogu splasnuti. Optimalna veličina jaja je oko 210 do 250 ml.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice