NAJJEDNOSTAVNIJI RECEPT ZA ČUPAVCE: Uspijeva i početnicima, a svi obožavaju mekani žuti biskvit u čokoladi i kokosu

Slavni desert potječe iz Australije.

Shutterstock

Čupavci su kolač koji vole sve generacije, a jako se lagano priprema. Potječe iz Australije, a u originalu se zove Lamington cake ili lamingtons.

Pronašli smo najjednostavniji recept za slavni mekani žuti biskvit umočen u puno čokolade i uvaljan u kokos. 

Recept za čupavce

Sastojci:

200 g brašna
4 jaja
150 g šećera
300 g čokolade
200 ml mlijeka
150 g kokosovog brašna

Shutterstock 

Priprema:

Pjenasto umutite jaja sa šećerom pa drvenom žlicom umiješajte brašno. Izlijte u namašćeni dublji lim i pecite otprilike pola sata u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Pričekajte da se biskvit ohladi pa ga narežite na kocke. Čokoladu prelijte zagrijanim mlijekom, pustite da odstoji minutu pa miješajte dok se u potpunosti ne otopi. Biskvit sa svih strana umočite u čokoladu pa uvaljajte u kokos.