Odličan dvoslojni kolač možete pripremiti i bez paljenja pećnice. Trebat će vam nekoliko dostupnih sastojaka, dobar blender i jedna četvrtasta dublja posuda, poput one u kojoj pečete brownies.
Prvi sloj ovog slasnog kolača čini kompaktna smjesa kikiriki maslaca i mljevenih keksa s maslacem, a drugi je samo čokolada rastopljena na pari. Postupak je jednostavan, oduzet će vam samo 10-ak minuta, ali imajte na umu da se kolač mora dobro ohladiti prije rezanja.
Kolač od kikiriki maslaca i čokolade
Sastojci:
150 g maslaca
200 g tamne čokolade
250 g keksa s maslacem
200 g smeđeg šećera
300 g maslaca od kikirikija
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
Priprema:
Otopite maslac u mikrovalnoj pećnici, a čokoladu na pari s prstohvatom soli. Keks i šećer usitnite u blenderu pa ih pomiješajte s otopljenim maslacem. Potom dodajte maslac od kikirikija i ekstrakt vanilije pa miješajte dok se svi sastojci ne sjedine.
Četvrtasti kalup, poput onog za brownies, obložite papirom za pečenje. Prebacite smjesu žlicom i zagladite je, a potom je prelijte otopljenom čokoladom. Stavite u hladnjak na barem sat vremena prije rezanja i posluživanja.