Domaća bijela nutella može biti savršen dodatak vašem omiljenom kruhu i pravi užitak za nepce. Ljubitelji bijele čokolade posebno će uživati u ovom namazu koji je gotov za svega 10 minuta. Proces izrade je vrlo jednostavan pa će namaz biti gotov za čas, a užitak neprocjenjiv!
Sastojci:
600 g bijele čokolade za kuhanje
300 ml vrhnja za šlag
Postupak:
U lonac ulijte vrhnje i nasjeckanu bijelu čokoladu. Stavite lonac na laganu vatru. Pripazite da čokolada ne zagori, zato stalno miješajte. Dovoljno je nekoliko minuta, dok smjesa malo ne počne kuhati. Maknite lonac s vatre, pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi, a potom je premjestite u hladnjak na nekoliko sati. Nakon toga može se jesti kao Nutella.
Zapravo je riječ o ganacheu od bijele čokolade, ali je ovaj namaz najbolji hladan, kada u njemu uživate ‘na žlicu’. Naravno, možete ga koristiti kao dodatak kruhu ili tostu ili za kolače.
izvor: journal.hr
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice