Ako volite cheesecake, ali poželjeli ste nešto malo drukčije, probajte kolač s mileramom. Svaki put dodajte drugo voće.
Recept za mileram tortu
Sastojci za tijesto:
250 g brašna
100 g šećera
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
80 g margarina ili maslaca
1 jaje
Za kremu:
500 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
200 g šećera
800 g milerama
Za nadjev:
voće po želji
1 preljev za tortu
po želji malo šlaga za dekoraciju
Priprema:
U zdjelu stavite brašno, prašak za pecivo, šećer, vanilin šećer, otopljeni margarin ili maslac i jaje pa sve sjedinite. Tijesto nije potrebno hladiti već ga odmah razvaljajte na masnom papiru. Prebacite ga u kalup (26 cm) koji ste prethodno nauljili i pobrašnili i dno i stijenke. Pažljivo stavljajte tijesto, a ako negdje pukne možete ga lako popraviti prstima. Uklonite višak koji strši iznad obruča.
Puding i šećer umutite s malo mlijeka, a ostatak mlijeka stavite kuhati. U zakuhalo mlijeko ulijte pripremljeni puding i kuhajte na srednjoj vatri dok ne postane gust. Čim skinete s vatre, dodajte mileram te ostavite da odstoji. Odmah ulijte u pripremljeni kalup s tijestom te stavite gore željeno voće po želji. Sve zajedno stavite peći u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva 70 minuta.
Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi te pripremite preljev kako je opisano na poleđini vrećice i njime odmah možete preliti tortu, pa staviti u hladnjak preko noći.
Idući dan polako nožem odvojite stranice obruča. Većom špatulom prebacite tortu na pleh.