TRES LECHES PRIPREMITE ZA 5 MINUTA: Najjednostavniji recept za najsočniji kolač na svijetu, a jeftiniji od klasičnog

Potječe iz Latinske Amerike, a prijevod znači "tri mlijeka".

Shutterstock

Kolač tres leches potječe iz Latinske Amerike, a točan prijevod je "tri mlijeka", međutim kod nas je poznat kao "tri leće". Jako je sočan i natopljen preljevima, a sada ga možete pripremiti i puno brže i jednostavnije. 

Sastojci:

5 jaja
140 g šećera
220 g brašna
12 g praška za pecivo
1 litra + 200 ml mlijeka
600 ml slatkog vrhnja
500 g karamela

Shutterstock 

Priprema:

Jaja i šećer izmiksajte, dodajte brašno i prašak za pecivo i promiješajte pjenjačom. Dobivenu smjesu izlijte u podmazan pleh i pecite na 250 stupnjeva prvih pet minuta, a zatim sljedećih 25 na 180 stupnjeva, ali pazite da se ne prepeče.

Dok se smjesa peče pripremite preljev - promiješajte mlijeko i slatko vrhnje.

Kad je tijesto pečeno, ostavite ga pet minuta i izbodite čačkalicom. Zatim prelijte i premažite karamelom.