Ledene kocke - najbolji kremasti kolač koji svi obožavaju

Vikend je idealan za slasticu koju svi vole, stoga vam donosimo recept za ledene kocke.

Shutterstock

Ledene kocke su slastica koja nas podsjeća na djetinjstvo. U nastavku doznajte kako ih spremiti na veoma jednostavan način - kremaste i ukusne, a gotove za čas!

Sastojci za biskvit :

120 ml mlijeka
7 bjelanjaka
7 žlica brašna
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer

Za kremu:

7 žumanjaka
250 g maslaca
7 žlica šećera
7 žlica brašna
2 vanilina šećera
1 l mlijeka

Za dekoraciju će vam trebati 300 g vrhnja za šlag.

Priprema:

Prije svega na početku treba izraditi kremu. U jednoj posudi izmiksajte žumanjke, šećer i vanilin šećer, a onda u mješavinu dodajte brašno i dio mlijeka. Kada mlijeko zakuha u posudu dodajte izmiksane sastojke i nastavite kratko kuhati. Kremu prebacite u drugu posudu te ostavite da se ohladi, a zatim u smjesu dodajte maslac i sve dobro izmiješajte.

Kada ste pripremili kremu, na reducje biskvit. U posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg, a onda u njega dodajte vanilin šećer, šećer, brašno i prašak za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješajte pa smjesu rasporedite u pleh koji ste obložili papirom za pečenje.

Biskvit pecite oko 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Dok se biskvit peče, zakuhajte mlijeko, a onda ga prelijte po pečenom biskvitu i ostavite da gupije. Kada su i biskvit i krema gotovi, na redu je slaganje kolača.

Ledene kocke slažu se na jednostavan način - na biskvit dodajte kremu, iznad nje izrađeno vrhnje za šlag i kolač je spreman za frižider. Prije rezanja kolač dobro ohladite.