Pohanje je mnogima najdraži način pripreme mesa, a iako nije najzdraviji izbor, nevjerojatno je sočno i ukusno. Smjesa se radi od jaja, brašna i krušnih mrvica. Ali ako kod kuće nemate jaja, a zaželjeli ste pohano meso ili pohanu ribu, uz ove namirnice kao zamjene za jaje, rezultat će biti i ukusnija i hrskavija korica, predlaže StvarUkusa.
Majoneza
Majoneza je dobra zamjena za jaja . Za pripremu smjese za pohanje na bazi majoneze potrebno ju je pomiješati s malom količinom vode.
Mliječni proizvodi
Za pripremu smjese mogu se koristiti kefir i kiselo vrhnje. Za pripremu smjese od ovih proizvoda potrebno ih je pomiješati s brašnom 1:1.
Brašno i voda
Ovo je vjerojatno najlakši način za napraviti smjesu, samo pomiješajte brašno i vodu. Korica će biti mekana.
Kukuruzni škrob ili gustin
Za dobivanje hrskave korice u smjesu možete dodati škrob. Pomiješajte ga s brašnom i vodom.
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice