Pohanje je mnogima najdraži način pripreme mesa, a iako nije najzdraviji izbor, nevjerojatno je sočno i ukusno. Smjesa se radi od jaja, brašna i krušnih mrvica. Ali ako kod kuće nemate jaja, a zaželjeli ste pohano meso ili pohanu ribu, uz ove namirnice kao zamjene za jaje, rezultat će biti i ukusnija i hrskavija korica, predlaže StvarUkusa.

Majoneza

Majoneza je dobra zamjena za jaja . Za pripremu smjese za pohanje na bazi majoneze potrebno ju je pomiješati s malom količinom vode. 

Mliječni proizvodi

Za pripremu smjese mogu se koristiti kefir i kiselo vrhnje. Za pripremu smjese od ovih proizvoda potrebno ih je pomiješati s brašnom 1:1.

Brašno i voda

Ovo je vjerojatno najlakši način za napraviti smjesu, samo pomiješajte brašno i vodu. Korica će biti mekana.

Kukuruzni škrob ili gustin

Za dobivanje hrskave korice u smjesu možete dodati škrob. Pomiješajte ga s brašnom i vodom.