Napravite domaći pohani sladoled po meksičkom receptu

Naučite kako napraviti pohani sladoled s preljevom od meda

Shutterstock

Počelo je razdoblje visokih temeperatura, a tako i sezona sladoleda. Ako vam je dosadilo jesti običan sladoled, mi imamo riješenje za vas. Probajte naš recept za pohani sladoled, koji će vas zasigurno iznenaditi svojim hrskavim posipom i slatkim preljevom od meda. Zasladite vruće dane drugčijom verzijom svima najdraže ljetne poslastice. 

Sastojci:

  • 2 žlice maslaca
  • panko mrvice
  • 1 žličica šećera
  • prstohvat soli
  • cimet
  • 1 l sladoled od vanilije
  • med

Priprema:

Otopite maslac na tavi, dodajte panko mrvice i pržite ih dok ne porumene, cca 3 min. Maknite s vatre, umiješajte šećer, sol i cimet. Neka se skroz ohladi na 20 minuta.

Uvaljajte 8 kuglica sladoleda u panko smjesu i stavite na tanjur za posluživanje. Sledoled prelijte medom. Po želji pospite cimetom.

Izvor: Real Simple