Trenutno smo u toplinskom valu i nema boljeg osvježenja od ledenih slastica, a za ljubitelje sladoleda koji traže malo raskošnije recepte, predlažemo ukusnu sladolednu tortu. Priprema je jednostavna, a okus je očekivano - božanstven.
Recept za sladolednu tortu
Sastojci:
- 600 ml mlijeka
- 3 žlice šećera
- 3 žlice gustina (kukuruznog škroba)
- vanilin šećer
- 300 ml slatkog vrhnja
- 100 g šećera u prahu
- petit keksi umočeni u mlijeko
- ribana čokolada
Priprema:
U mlijeko dodajte šećer, vanilin šećer i gustin te promiješajte. Zakuhajte i neprestano miješajte dok se ne zgusne. Pokrijte i ostavite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte s šećerom pa dodajte u ohlađenu kremu pa izmiksajte. U tepsiju posložite red keksa umočenih u mlijeko pa namažite kremu, pa opet kekse pa kremu. Pospite ribanom čokoladom i ostavite da se ohladi.
Postupak pripreme pogledajte u videu:
NAJVEĆA GREŠKA U PRIPREMI PALAČINKI: Kako odrediti koliko jaja i brašna staviti u smjesu?
Provjereno najbolji recept za najmekše varaždinske klipiće i kiflice
MASNICA, OMILJENO STARINSKO JELO: Recept koji se prenosi s koljena na koljeno
Svi su ludi za Dubai čokoladom: Kako napraviti slasticu koja je osvojila društvene mreže
Recept čitatelja: Terina s voćem i jogurtom bez pećnice