Panna cotta s aromatičnim umakom od breskve u samo nekoliko koraka

Kremasti talijanski recept kojeg svi obožavaju

Shutterstock

Panna cotta od breskve je jednostavan i osvježavajući talijanski desert za sve ljubitelje ovog osvježavajućeg ljetnog voća. Krenula je sezona breskva koje možete spremati na puno načina tako možete probati napraviti neodoljivi cheesecake ili nešto jednostavniji biskvit kolač s breskvama.

Sastojci:

  • 236 ml vrhnja za šlag
  • 236 ml mlijeka
  • pola žličice s ekstraktom vanilije
  • 2 žlice želatine u prahu
  • 80 g  šećera

Umak breskva:

  • 170 g breskve
  • 2 žlice šećera
  • 1 žlica vode

Priprema:

U tavu dodajte vrhnje, mlijeko i vaniliju. Umutite želatinu i ostavite 5 minuta. Nakon 5 minuta stavite posudu na srednju vatru, lagano kuhajte i miješajte šećer dok se ne otopi. Podijelite smjesu kreme na 4 dijela i stavite u male posudice i stavite u hladnjak na 4 sata ili preko noći.

Dodajte breskvu, šećer i vodu u lonac. Pustite da lagano kuha dok se šećer ne otopi. Prebacite u blender i osatvite da se ohladi nekoliko minuta, a zatim miksajte dok ne postane glatko. Stavite sa strane. Kad se panna cotta stegne, umočite zdjelice u vruću vodu da se opsute, a zatim prijeđite nožem po rubu. Stavite kalup naopako na tanjur i oslobodite panna cottu. Preokrenite na tanjur i pospite umakom od breskve i svježim kriškama breskve.